De FNLI-Jaarbijeenkomst is hét jaarlijkse evenement voor de voedingsmiddelensector dat door ca. 350 genodigden wordt bezocht: van fabrikanten en ketenpartners uit het hele land tot relevante stakeholders, zoals overheidsinstanties, politieke relaties en pers.

De FNLI-Jaarbijeenkomst staat in het teken van inspireren, verbinden en elkaar ontmoeten. Juist nu in deze tijd waarin we als samenleving, en dus ook als voedingsmiddelensector, worden geconfronteerd met grote uitdagingen. Uitdagingen op het gebied van bijvoorbeeld stijgende energieprijzen, vragen over energiezekerheid, stikstof en inflatie.

Tijdens de jaarbijeenkomst konden leden van de FNLI deelnemen aan één van de drie deelsessies waarin zij door verschillende sprekers werden bijgepraat over actuele onderwerpen die spelen in de voedingsmiddelensector. Er zijn veel nieuwe inzichten gedeeld en de discussies waren levendig.

Tijdens het plenair programma schetste keynote spreker Petra Berkhout (landbouweconoom, WUR) haar perspectief op de huidige uitdagingen. Aansluitend daarop spraken Guido Landheer (directeur Europees, internationaal en agro-economisch beleid en tevens plaatsvervangend directeur-generaal agro van het ministerie van LNV), Rob Morren (sector banker food ABN AMRO), Laurens Sloot (directeur EFMI Business School) en leden van de FNLI in een boeiend tafelgesprek over deze thema’s en de consequenties voor onze sector. 

Voor een sfeerimpressie vindt u onderstaand enkele foto's van de bijeenkomst.

De volgende FNLI-Jaarbijeenkomst zal plaatsvinden op 12 oktober 2023.