In 2024 is de gemiddelde hoeveelheid suiker in frisdranken met maar liefst 38,2% gedaald ten opzichte van 2012.

Inspanningen van de Nederlandse frisdrankensector voor caloriereductie in frisse dranken hebben in 2024 geleid tot een daling van de gemiddelde hoeveelheid suiker in frisdranken van 38,2% ten opzichte van 2012. Daarmee is de doelstelling van -30% voor 2025 verder overtroffen.

Deze vooruitgang onderstreept de blijvende inzet van de sector om bij te dragen aan een gezondere leefstijl, zoals afgesproken in het Nationaal Preventieakkoord. De frisdrankensector committeerde zich aan een caloriereductie van 25% in 2020 en 30% in 2025. Het laatste doel werd al in 2021 behaald en nu loopt de sector dus verder uit op de doelstellingen voor 2025.

De daling in suikerconsumptie via frisdranken wordt mede mogelijk gemaakt door productinnovaties, zoals de introductie van meer light- en zero-varianten, kleinere verpakkingen en herformulering van bestaande producten. Consumenten kiezen steeds vaker voor deze gezondere alternatieven.​

De frisdrankensector blijft zich inzetten voor verdere suikerreductie en een constructieve bijdrage aan het gezondheidsbeleid. Met de behaalde resultaten toont de sector aan dat vrijwillige maatregelen effectief kunnen zijn in het bevorderen van een gezondere samenleving.

Meer hierover:  https://www.fws.nl/gezonde-levensstijl/preventieakkoord/caloriereductie/