Fabrikanten in de Nederlandse groenten- en fruitverwerkende industrie zetten zich actief in voor een gezonde leefstijl van consumenten. Hun missie is het de consument zo gemakkelijk en lekker mogelijk te maken om groenten en fruit op het bord te serveren. De producten spelen een belangrijke rol in een gezond voedingspatroon: vers verwerkte groenten in pot, blik of uit de diepvries zijn seizoensproducten die op een gemakkelijke, gezonde en gevarieerde manier kunnen helpen om aan de 250 gram groenten per dag te komen. Volgens het voedingscentrum bevatten groente uit blik of pot en diepvriesgroente immers evenveel voedingsstoffen als onbewerkte groente.
Het zijn producten die binnen enkele uren, vaak lokaal, geoogst en verwerkt worden, waardoor de
voedingswaarden optimaal behouden blijven. Er worden – in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht –
geen conserveringsmiddelen toegevoegd en het overgrote deel van de groenten bevat geen
toegevoegd suiker.
En met de succesvolle inzet van de producenten om gehaltes van zout: 30% minder t.o.v. 2012 en (waar wel toegevoegd) suiker verder terug te brengen, dragen ze nog meer bij aan de missie.
Meer hierover: https://vigef.nl/wetgeving-kwaliteit