Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL) is het erkende Opleidings- en Ontwikkelingsfonds van de levensmiddelenindustrie en ondersteunt met een aantal partners, waaronder de FNLI, bedrijven en branches. Dit doet zij door onder andere regionale samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheden te initiëren.

Mensen worden ouder, loopbanen duren langer en technologische ontwikkelingen zorgen voor een permanente verandering in de manier van werken. De levensmiddelenindustrie is in transitie. Daarom is het van belang dat werknemers eigen regie nemen op hun ontwikkeling en zo gezond én met plezier te kunnen blijven werken tot aan hun pensioen en tegelijkertijd blijven bijdragen aan het succes van de organisatie. Voor werkgevers is dit een belangrijke kans om hen hierin te faciliteren, informeren en stimuleren.

Om werkgevers en werknemers te stimuleren om aan de slag te gaan op het gebied van duurzame inzetbaarheid, stelt de overheid tussen juni 2021 en december 2025 960 miljoen euro MDIEU-subsidie (Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden) beschikbaar voor verschillende sectoren. Voor de levensmiddelensector hebben een aantal partners, waaronder Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL) en FNLI, subsidie aangevraagd. Verwacht wordt begin 2022 subsidie te hebben voor allerlei thema’s rondom duurzame inzetbaarheid zoals vitaliteit, veiligheid en leercultuur.

Als u meer wilt weten over de MDIEU-subsidie of wat SOL voor uw organisatie kan betekenen dan kunt u contact opnemen met Marianka Vlam van SOL via m.vlam@sol-online.nl / 06 – 15 18 26 61.