Tijdens het FNLI Verkiezingsontbijt in Nieuwspoort gingen enkele (kandidaat) Tweede Kamerleden op 26 oktober in gesprek over de kansen en uitdagingen van duurzame voedselproductie in Nederland.

Op de laatste Kamerdag voor het verkiezingsreces gingen Thom van Campen van de VVD, Joris Thijssen van GroenLinks-PvdA, Henk Vermeer van BBB, en Tjeerd de Groot van D66 met elkaar én met de aanwezigen in gesprek over de grootste dilemma's waar het gaat om duurzame voedselproductie in ons land. Onder leiding van moderator Maarten Bouwhuis werden er pittige discussies gevoerd over hoe we de kosten voor het verduurzamen van de landbouw en energietransitie gaan dekken, de rol van de overheid hierin, en welke sectoren in Nederland nog een veelbelovende toekomst tegemoet kunnen zien.

De uitdagingen waar de voedingsmiddelensector voor staat zijn groot. Herstel van de balans tussen primaire landbouwproductie, klimaat en natuur. Dan gaat het niet alleen om het reduceren van stikstof, maar ook over de kwaliteit van bodem, water en lucht. Wat zien VVD, GroenLinks-PvdA, BBB en D66 als belangrijkste uitdaging voor de voedingsmiddelensector en wat is hun inzet? Bekijk het in de video!


5 stappen om de inzet op duurzame voedselproductie succesvol te kunnen blijven voortzetten 

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen en de formatie hebben wij ook een 'verkiezingspamflet' opgesteld waarin 5 essentiële stappen zijn benoemd voor duurzame productie van voedsel in Nederland. 

Lees meer over de stappen die volgens FNLI essentieel zijn om de inzet op duurzame voedselproductie in Nederland voort te kunnen blijven zetten en versnellen.

Lees meer