Hive, het Foods Innovation Centre van Unilever, is een wereldwijd onderzoeks- en innovatiecentrum waar gewerkt wordt aan voedingsinnovaties en oplossingen voor grote mondiale uitdagingen voor het voedselsysteem.

Centraal op de campus van Wageningen University & Research staat Unilever's wereldwijde innovatiecentrum, dat haar deuren in 2019 opende. Zo'n 500 mensen werken hier aan de ontwikkeling van gezondere en duurzamere voedingsproducten. toonaangevende wereldwijde onderzoekscentrum voor agrifood. De regio Wageningen wordt vaak 'Food Valley' genoemd, een verwijzing naar Silicon Valley. Deze bijnaam is te danken aan de doorbraken in agrofoodtechnologie die worden gegenereerd door startups, wetenschappelijke instituten, ngo's en bedrijven die in het gebied zijn gevestigd.

Met Hive bouwt Unilever bruggen met bedrijven, universiteiten, kennisinstituten en startups. Door nauwer samen te werken, kunnen slimme ideeën omgezet worden in voedingsmiddelen van de toekomst. In de keukens wordt dagelijks geëxperimenteerd met innovatieve ingrediënten voor de ontwikkeling van nieuwe producten. Medewerkers, experts, studenten en consumenten kunnen hier de nieuwe producten uitproberen en hun mening delen.

Over het gebouw: een duurzaam en innovatief ontwerp

Hive is ontworpen met duurzaamheid en samenwerking als kernprincipes. Het gebouw is energieneutraal, mede dankzij de installatie van meer dan 1.500 zonnepanelen en een glazen dak voorzien van zonnecellen die zowel energie opwekken als bescherming bieden tegen zonnewarmte. Het interieur is circulair ingericht, waarbij 95% van het meubilair en de apparatuur afkomstig is van hergebruikte materialen uit voormalige Unilever R&D-locaties. Hive is erkend als een van de meest duurzame gebouwen ter wereld.

Hive in een notendop:

Meer over Hive

Foto en video: Unilever