Met Samen Digitaal Veilig gaat de FNLI midden-en kleinbedrijven uit de voedingsmiddelensector helpen bij het werken aan digitale veiligheid. Dit platform helpt ondernemers op een eenvoudige wijze bij het vergroten van de cyberweerbaarheid van hun onderneming. De samenwerking met MKB-Nederland en IVBB is vandaag bekrachtigd.

Vrijdag 13 januari heeft Cees-Jan Adema, directeur FNLI, een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met MKB-Nederland en het instituut voor Verenigingen, Branches en Beroepen om gezamenlijk mkb-ondernemers in de voedingsmiddelensector te helpen bij veilig digitaal ondernemen.

Samen Digitaal Veilig is een initiatief van branche- en beroepsorganisaties in samenwerking met MKB-Nederland en met steun van de overheid. Met het initiatief richt de FNLI zich in het bijzonder op mkb-ondernemingen die zich zo goed mogelijk willen beschermen tegen internetcriminelen. Dat doet zij samen met de bij haar aangesloten brancheorganisaties. Met deze ondersteuning kijkt de FNLI ook naar toekomstige regelgeving voor bedrijven ten aanzien van digitale veiligheid. Het programma van Samen Digitaal Veilig sluit aan bij de eisen die door de overheid aan bedrijven worden gesteld.

Sinds de lancering hebben zich al meer dan 20 branches aangesloten. Het onderstreept de noodzaak die wordt gevoeld in verschillende sectoren van het bedrijfsleven. Digitale veiligheid wordt steeds serieuzer genomen. In een tijd waarin er meer digitale inbraken dan fysieke inbraken zijn, is dat meer dan ooit noodzakelijk.

Interesse in deelname aan Samen Digitaal Veilig?

Omdat FNLI een partnership heeft afgesloten met Samen Digitaal Veilig, is het voor leden mogelijk een gratis account aan te maken voor de basisversie van het programma. Hiermee kunnen medewerkers getraind worden met behulp van video’s in begrijpelijke taal en door middel van geautomatiseerde vragenlijsten inzicht krijgen in de veiligheidsmaatregelen van de IT-leverancier van hun organisatie. Wanneer de basis eenmaal op orde is, kunnen in de toekomst via het platform Samen Digitaal Veilig ook nog vrijblijvend aanvullende diensten afgenomen worden tegen een gereduceerd tarief.

Meer informatie over Samen Digitaal Veilig.

 

Op de foto: Leendert-Jan Visser, directeur MKB-Nederland en Cees-Jan Adema, directeur FNLI.