Nutri-Score wordt wettelijk aangewezen als het voedselkeuzelogo dat Nederlandse fabrikanten en supermarkten mogen gebruiken voor hun levensmiddelen. Per 1 januari 2024 is het daarmee definitief het nieuwe voedselkeuzelogo in Nederland.

Dat heeft de Staatssecretaris van Volkgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Maarten van Ooijen, vandaag in een brief aan de Tweede Kamer laten weten. In zijn brief heeft de Staatssecretaris gemeld dat per 1 januari 2024 het Nutri-Score logo met het nieuwe algoritme het toegelaten Nederlandse Voedselkeuzelogo zal worden. FNLI vindt het goed dat er nu helderheid is over het moment van invoering. Wij blijven met de Staatssecretaris in gesprek in aanloop naar de invoering, onder andere over portiegrootte.

Staatssecreatris Van Ooijen: "Verdere verbetering blijft nodig"

De Staatssecretaris geeft aan de aanbevelingen die de Gezondheidsraad heeft gedaan voor verdere verbetering te ondersteunen en die mee te nemen in de besprekingen in de internationale Nutri-Score stuurgroep. Nieuwe wetenschappelijke inzichten over voeding zullen worden gevolgd om de rekenmethode verder te verbeteren.

Lees hier het volledige nieuwsbericht van het ministerie van VWS.