Voedingsmiddelenfabrikanten die een sportclub of sportevenement willen sponsoren, moeten zich houden aan de regels die hiervoor zijn opgenomen in de Reclamecode voor voedingsmiddelen.

Om deze regels inzichtelijk te maken, publiceert de FNLI in samenwerking met NOC-NSF een brochure over sportsponsoring, in de Nationale Sportweek van NOC-NSF (18 september – 27 september).  Deze brochure kan gebruikt worden als hulpmiddel bij het aangaan van een sponsorrelatie met een sportclub.

Achtergrond gezondere sportsponsoring

In het Nationaal Preventieakkoord hebben FNLI en NOC*NSF afgesproken om meer aandacht te genereren voor een gezonde sportomgeving. Onderdeel daarvan is een gezonder aanbod van eten en drinken en een gezondere sportsponsoring. In de integrale aanpak voor gezonde sportkantines wordt het stimuleren van gezonde voeding meegenomen naast de thema’s roken en problematisch alcoholgebruik. In het Preventieakkoord staat: "De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) en NOC*NSF zullen zich landelijk inzetten voor gezondere sportsponsoring door middel van communicatie over de Reclamecode voor Voedingsmiddelen en het enthousiasmeren van beide achterbannen om in lijn met deze code te handelen".