Team AlgaeBar van Maastricht University Campus Venlo heeft de Nederlandse finale van de studentencompetitie Ecotrophelia gewonnen. De studenten wisten met hun hun knapperige chocoladereep op basis van dadels en algen de jury te overtuigen. Met dit product zullen zij Nederland in oktober vertegenwoordigen tijdens de Europese finale .

Op 20 juni vond de Nederlandse finale van Ecotrophelia 2025 plaats. Een competitie waarin studententeams nieuwe producten ontwikkelen met oog voor duurzaamheid en gezondheid. FNLI ondersteunt de competitie met onder andere teamcoaches die advies geven op het gebied van productontwikkeling, wetgeving en marketing en door een deel van het prijzengeld beschikbaar te stellen. Op 7 en 8 oktober zal Team AlgaeBar Nederland vertegenwoordigen in de Europese finale tijdens Anuga in Keulen.

De tweede prijs was voor Team Lenteful van Maastricht University Campus Venlo, met een romige linzenspread.
Als derde eindigde Team Num Plae Ai van Wageningen University & Research met een Cambodjaans-geïnspireerd rijstdessert met cashew-appelvulling.

Over Ecotrophelia

Ecotrophelia wordt sinds 2008 georganiseerd in een groot aantal Europese landen. Topsector Agri & Food organiseert sinds 2013 voor Nederland de nationale voorronde waarin studententeams van verschillende universiteiten en HBO-instellingen een innovatief voedingsmiddel ontwikkelen. Achterliggend doel is om studenten in een vroeg stadium kennis te laten maken met alle facetten van productontwikkelingen. Een aantal onderwijsinstellingen heeft deelname aan Ecotrophelia dan ook opgenomen in hun lesprogramma.