In januari hebben enkele leden van de FNLI en de Koninklijke Nederlandse Specerijen Vereniging de eerste Nevi-training inkoop en IMVO succesvol afgerond. Deze training is samen met het IMVO-convenant Voedingsmiddelen georganiseerd.

De deelnemers hebben, verdeeld over twee middagen, een introductie gekregen over IMVO-risicomanagement op basis van de OESO-richtlijnen (due diligence) en zijn specifieker ingegaan op onderwerpen die voor inkopers van belang zijn. Onder andere risico-identificatie en contract- en leveranciersmanagement. Daarbij is onder andere gebruik gemaakt van het IMVO Stappenplan, ontwikkeld door het IMVO-convenant Voedingsmiddelen. De training werd mede gefaciliteerd door de SER en convenantspartij Woord en Daad. Ook waren er gastbijdrages van MVO-manager van het jaar Marianne van Keep (Verstegen Spices & Sauces), Vivian Vaessen (FNV) en Marco Dubbelt (Global March Against Child Labour).

Online leeromgeving

De deelnemers hebben gezamenlijk verschillende opdrachten uitgevoerd en ervaringen en ideeën gedeeld. Mayke de Bruin, food innovator bij Ruitenberg BasIQs:

Tijdens de training kon ik mijn eigen casus over de inkoop van zoethoutwortelextract inbrengen. Dit was erg fijn, want ik heb goede ideeën gekregen van mijn medecursisten en trainers waar ik verder mee aan de slag ga. De training heeft mij nieuwe inzichten gegeven in IMVO en inkoop en hoe Ruitenberg BasIQs hier verder invulling aan kan geven. Tegelijkertijd zijn er door deze training ook vragen bijgekomen. Het is daarom fijn dat er een online leeromgeving komt waar alle cursisten samen met de begeleiders na de training nog kunnen doorpraten over dit onderwerp. Deze online omgeving wordt steeds groter naarmate meer cursisten de training volgen.

Informatie en aanmelden training IMVO en inkoop

Meer informatie over de trainingen vindt u op de website van Nevi.

Bron: SER – IMVO-convenant Voedingsmiddelen