De Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV) heeft zich als nieuw lid aangesloten bij de FNLI. VNV is de belangenorganisatie voor werkgevers in de Nederlandse vleeswarenindustrie.

Waar een aantal bedrijven uit deze omvangrijke sector al rechtstreeks was aangesloten, zijn wij zeer verheugd dat VNV nu ook als branchevereniging lid is. Richard van der Kruijk, Algemeen Secretaris van VNV:

Met het lidmaatschap van de FNLI wordt het dienstenpakket aan onze leden breder en kan VNV samen met de FNLI meer impact bereiken in haar belangenbehartiging in zowel Den Haag als Brussel. Ook biedt het lidmaatschap van deze koepelorganisatie het secretariaat en de leden de mogelijkheid om kennis te delen met, maar ook te vergaren uit bedrijven en verenigingen in andere branches.

Net als in andere sectoren staan leden van de VNV voor grote uitdagingen. Onder andere op het gebied van verduurzaming, gezondheid, voedselveiligheid en ketenverhoudingen. Door op die thema’s de krachten te bundelen en samen te werken, kan de sector goede stappen voorwaarts zetten. Maarten Elsinga (CEO Zwanenberg Food Group) zal VNV vertegenwoordigen in het FNLI-bestuur.

Wij kijken uit naar de samenwerking met de VNV en haar leden.